04 Ekim 2013
Sayı: KB 2013/39

Gerçek çözüm ve kalıcı barış için devrimci mücadele!
‘Demokratikleşme paketi’ ucuz bir manevradır
Türk sermaye devleti Rojava’da katlediyor!
Gururu olmayanlar sözlerle oynuyor
Hasan Ferit’le horona duranlara... - T. Kor
Gülsuyu çetesi katletti, polis aklıyor!
Emekçilerden savaş tezkeresine hayır!
Kapsamlı yıkım saldırıları kapıda!
“Haklarımızı sokakta kazanacağız!”
Bursa Emek Forumu’nda direniş ruhu
Feniş işçileri kazanacak!
Feniş işçileri için kampanya
MİB MYK Ekim Ayı Toplantısı…
Başörtüsü, dinsel gericilik ve sosyalist tutum - Alper Suat
Devrimci, kitlesel ve coşkulu bir merkezi gece için ileri!
Suriye’yle ilgili BM kararı onaylandı

“İsrail olmasaydı biz icat ederdik…”

Tunus’ta dinci Nahda yönetimi yolun sonuna geldi
44 yıl önce Dev-Genç’i yaratan koşullar…
Sol içi yasakçı zihniyet ve şiddet hiçbir koşulda kabul edilemez!
Üniversitelerden haberler...
Gericilik kıskacında kadın!
Kanla yazılan tarih silinmez!
“Ulucanlar’dan Gezi’ye direniş sürüyor!”
Bahçelievler Katliamı 35. yılında...
“Çocuklarımız neden yargılanıyor?”
Komutan Che kavgamızda yaşıyor!
Bu sayının PDF formatını download etmek için tıklayın

 

“Çocuklarımız neden yargılanıyor?”

 

Gezi tutsak aileleri İstanbul ve İzmir’de 28 Eylül’de yaptıkları eylemle çocuklarına sahip çıkmaya devam ettiler. Devlet terörünün teşhir edildiği eylemlerde, tutsakların serbest bırakılması talep edildi.

İstanbul

Gezi tutsak aileleri Galatasaray Lisesi önüne gerçekleştirdikleri eylemlerin on üçüncüsünü gerçekleştirdi. Aileler pankartlarını açarak oturma eylemine başladılar. Tutsakların resimlerinin taşındığı eylemde, ilk olarak gündemdeki Ethem Sarısülük davasında yaşananlar, avukatlara ve Talcid ilacı satan eczanelere soruşturma açılması teşhir edildi.

Boran Atıcı’nın annesi Ayten Atıcı bir konuşma yaptı. “Çocuklarımız onurlu bir iş yaptılar” diyen Atıcı, “bizim paramızla bize acı çektiriyorlar” dedi.

Tutsak Emek Ulaş Suna’nın annesi de bir konuşma yaparak hükümetin Gezi’de aldığı yenilginin acısını çıkartmaya çalıştığını ve çocuklarının eğitimi engellenerek geleceklerinin de engellendiğini ifade etti.

Goncagül Telek’in kardeşi Deniz Telek de, Goncagül’den getirdiği selamla konuşmasına başladı. İddianamenin hala hazırlanmamasını eleştiren Telek, “devlet-sistem şunu bilmelidir, sizin baskılarınız varsa bizim de direnme hakkımız var” dedi.

Cumartesi Anneleri’nden Hanife Yıldız da bir konuşma yaptı. Devletin yandaş medya aracılığıyla hala Gezi eylemlerine saldırmaya devam etmesini teşhir eden Hanife anne, ülkede demokrasi nutukları atanları teşhir ederek Ali İsmail’e sahip çıkan herkesi sokağa çağırdı.

Ali Haydar Akdeniz’in babası Hasan Akdeniz bir konuşma yaparak tutsakların serbest bırakılmalarını istedi.

CHP Milletvekili Hüseyin Aygün Tekirdağ’daki tutsaklardan selam getirdiğini söyleyerek konuşmasına başladı. Tutsakların morallerinin iyi olduğunu ve pişman olmadıklarını söylediklerini aktaran Aygün “onlar onurumuzdur, sahip çıkalım” diyerek konuşmasını sonlandırdı.

Aygün’ün konuşmasının ardından tutsak Mehmet Kara’nın gönderdiği ve direnişin cezaevlerinde de devam ettiğini yazdığı mektup okundu. Sonrasında ise basın metni okunarak eylem sonlandırıldı.

İzmir

Gezi tutsak aileleri ve yakınları eylemlerinin 9. haftasında da YKM önünde biraraya geldi.

Aileler ve tutsakların yakınları “Gezi Parkı tutsaklarına özgürlük” pankartının arkasında yürüyüşe geçti. İş Bankası önünde son bulan yürüyüş boyunca devletin Gezi Direnişi karşısında tahammülsüzlüğüne ve AKP iktidarının kendine muhalif olan her kesime azgınca saldırdığına dikkat çekildi, sloganlar atıldı.

Oturma eylemine destek olmak için biraraya gelen İzmir’in yerel sanatçıları, tiyatrocuları ve müzisyenleri de Konak Eski Sümerbank önünden yürüyerek İş Bankası önüne geldiler. Oldukça coşkulu olan eylemde basın açıklamasına geçildi. Basın açıklamasında “Bizler Gezi tutuklu aileleri olarak bu hafta 9. oturma eylemimizi yapmaktayız. Bu gün itibariyle çocuklarımız 100 gündür Kırıklar, Şakran, Tekirdağ, Edirne, Kandıra, Bakırköy, Adana, Antalya, Erzurum, Bursa hapishanelerinde tutulmaktalar. Hala biz aileler ve çocuklarımız neden yargılandığını bilmemekteyiz” denildi.

Basın açıklamasından sonra, Gezi tutsaklarını ve ailelerini yalnız bırakmayan Duvara Karşı Tiyatro Topluluğu sergilediği oyunda Gezi Direnişi’ni anlattı. Ardından Yenikapı Tiyatro Grubu bir oyun sergiledi. Son olarak İzmir Müzisyenler Derneği söylediği marşlarla oturma eylemine destek verdi.

Oldukça coşkulu geçen oturma eyleminde sivil polislerin yoğun tacizi vardı. Kitlenin içine kadar girmeye çalışan sivil polis kamerasına müdahale edilerek uzaklaştırıldı.

Kızıl Bayrak / İstanbul - İzmir

 

 

 

 

KESK’li tutsaklar 7 aydır hapis!

 

Tutsak KESK’lilerin aileleri ve Kamu Emekçileri Cephesi her pazar gerçekleştirdikleri eyleme bu hafta da devam ederek tutsaklara özgürlük istedi. Galatasaray Lisesi önünde toplanan kitle burada pankart ve tutsakların resimlerini yere sererek oturma eylemine başladılar.

Yapılan konuşmalarla KESK’lilerin neden ve nasıl tutuklandıkları anlatılarak sergilenen hukuksuzluk teşhir edildi. Sloganların atıldığı eylemde basın açıklamasını BES 2 No’lu Şube’den Sevim Kayhan okudu.

Açıklamada, 19 Şubat’ta yapılan operasyonlar sonucunda gözaltına alınan arkadaşlarının mahkemelerde tek tek serbest bırakıldığı ifade edilerek, mahkemeye çıkarılıp da serbest bırakılmayan KESK’li olmadığı belirtildi. İzmir ve İstanbul’daki KESK’li tutsakların hala tutuklu bulunduğuna dikkat çekilen açıklamada, İzmir’deki tutsakların 30 Ekim’de mahkemeye çıkarılacakları belirtildi. Açıklama, arkadaşlarının 7 aydır cezaevinde tutulduklarının belirtilmesi ve demokrasi yalanlarının teşhiriyle sonlandırıldı. Ayrıca tutsaklar için 6 Ekim Pazar günü Bostancı Gösteri Merkezi’nde yapılacak olan dayanışma etkinliğine katılım çağrısı yapıldı.

33’ü 19 Şubat operasyonuyla olmak üzere toplam 54 KESK’linin hala cezaevinde olduğu belirtiliyor.

Kızıl Bayrak / İstanbul

 
§