8 Mayıs 2015
Sayı: KB 2015/18

Düzen cephesinin açmazları ve sınıf hareketinin birikimleri
Sendikal bürokrasiyi aşmak için taban iradesi!
Metal işçisi Türk Metal’i fabrikalardan temizliyor!
Türk Metal çetesi işçilere saldırdı!
‘Maceracılar’ Bursa’da! - B. Çağ
Metal işçileriyle dayanışma açıklamaları
Bu kavgada biz de varız!
“Sandıkta hür” 1 Mayıs’ta “makul şüpheli!”
Taksim 1 Mayısı’na tutuklama terörü
“Fabrikalardan, meydanlardan geleceğiz!”
“Özgür basın susturulamaz!”
Ankara’da bağımsız sosyalist aday tanıtım toplantısı
"Çözüm süreci" ve Kürt hareketinin çıkmazı
Baskı politikalarına mücadeleyi büyüterek cevap vereceğiz! - Av. Zeycan Balcı Şimşek
Seçimler: Vaatler ve gerçekler
Seçimler ve devrimci sınıf faaliyeti
Ne seçim, ne meclis...
Taşeron köleliğine son vermek için...
Öncü karayolu işçilerinin Ankara toplantısının gösterdikleri! - Haydar Baran (*)
555İ - T. Kor
Dünyada ve Avrupa'da 2015 1 Mayısı ve devrimci sorumluluk
Alman burjuvazisi grevdeki makinistleri hedef gösteriyor
Dünyada işçi ve emekçi eylemleri
Devrimci önderler Bakırköy'de anıldı
ODTÜ'de geleneksel 'Devrim Yürüyüşü' gerçekleştirildi
Bu sayının PDF formatını download etmek için tıklayın

 

ODTÜ'de geleneksel 'Devrim Yürüyüşü' gerçekleştirildi

 

Geleneksel “ODTÜ Devrim Yürüyüşü” büyük bir coşkuyla gerçekleştirildi.

Denizler'in katledilişinin 43, yılında yapılan geleneksel “Devrim Yürüyüşü” için ODTÜ A1 kapısında 16.30’da buluşarak toplu girme kararı üzerine ilerici-devrimci gençlik örgütleri 16.00 sularında kapıda toplanmaya başladı.

Özel güvenliklerin geçen senelerdeki kimlik kontrolü dayatması bu sene gerçekleşmeyerek herkesin kimliksiz geçişi sağlanmış oldu. Geçen senelerdeki toplu giriş bu sene gerçekleşmedi ve ilerici-devrimci gençlik örgütleri parçalı şekilde yerleşkeye eylemsiz olarak girdi.

Buna karşın DGB’liler A1 kapısı girişinden itibaren flama ve pankartlarını açarak ve yolu tek şeritli olarak kapatıp Devrim Yürüyüşü’nün başlayacağı Fizik binası önüne kadar sloganlarla yürüdü.

Kitle “Denizlerin yolundan devrime yürüyoruz!”, “Gençlik birliğe devrime DGB’ye!”, “Eşit parasız bilimsel anadilde eğitim!”, “Bozuk düzende sağlam çark olmaz!”, “Gençlik gelecek gelecek sosyalizm!” sloganları ile alana coşkulu bir şekilde ilerledi. Ayrıca Bursa’daki metal işçilerinin mücadelesini unutmayan DGBliler, sıkça “Metal işçisi yol gösteriyor!”, “Yolumuz işçi sınıfının yoludur!” sloganlarını atarak metal direnişini selamlar. “Gençlik birliğe, DGB’ye!”, “Yolumuz işçi sınıfının yoludur!” ve “Gençlik gelecek, gelecek sosyalizm!” yazılamalarıyla okul donatıldı.

Fizik Binası önünde ise Anarşistler, DGB, Devrimci Güç, DÖB, Emek Gençliği, Gençlik Muhalefeti, Kaldıraç, KP, LGBTİ oluşumlar, Öğrenci Kolektifleri, ODTÜ’den çeşitli öğrenci kulüpleri ve yürüyüş için alana gelen bağımsız pek çok öğrenci 17.30’da başlayacak yürüyüşte buluştu.

Ortak program bu topraklarda devrim ve sosyalizm mücadelesi uğruna ölen yiğitler için yapılan saygı duruşuyla başladı. Saygı duruşunun ardından okunan basın açıklamasında Denizlerin yolunda devrim ve sosyalizm mücadelesinin her geçen gün daha da büyüdüğüne vurgu yapıldı. Ardından Mustafa Suphi, Deniz Gezmiş, Mahir Çayan, İbrahim Kaypakkaya, Mazlum Doğan, Habip Gül ve sermaye devletinin katlettiği diğer canlar “Yaşıyor!” sloganlarıyla ölümsüzleştirildi.

Sloganlarla Fizik önünde toplu şekilde bekleyen ilerici-devrimci öğrenciler burada renkli ve coşkulu bir görüntü oluşturdular. Daha sonra ODTÜ öğrencileri adına ortak bir basın açıklaması okunarak 18.00 sularında Devrim Yürüyüşü’ne başlandı.

Sloganların ardından kitle yürüyüşe geçti. Anarşistlerin hemen arkasında yer alan DGB korteji “Çözüm devrimde kurtuluş sosyalizmde!”, “Parti sınıf devrim sosyalizm!”, “Gençlik gelecek gelecek sosyalizm!” ve “Yaşasın devrim ve sosyalizm!” sloganlarıyla korteje güç kattı. Yürüyüş sırasında sıkça Denizlerin yolunun devrim ve sosyalizm mücadelesine çıktığı ve kendilerinin TİP reformizminden kopuşunun devrimci niteliği hatırlatılarak “Reformizme geçit vermeyeceğiz!”, “Kahrolsun düzen partileri!” ve “Denizlerin yolu devrime çıkar!” sloganları atıldı.

Rektörlük önünden Yurtlar Kavşağı’na doğru kortejler boyunca onlarca farklı pankart arkasında ilerleyen yüzlerce öğrenci ODTÜ’ye devrim coşkusunu bir kez daha taşıdı. Yurtlar Kavşağı’ndan Çarşı yolu boyunca ilerlerken bazı gruplar coşkulu bir şekilde koşarak yürüyüşe canlı bir atmosfer kattılar. Anarşistler meşalelerini yakarak ve “İsyan” diye bağırarak hızlı bir şekilde koşarken, LGBTİ’ler ve Öğrenci Kolektifleri de bu yolu koşarak geçtiler.

Yürüyüş sırasında genç komünistlerin eylemi de coşkuyu artıran bir diğer unsur oldu. Denizler’in dalgasını kitlelere militan bir tarzda taşıyan komünistler “Gençlik Partiye TKİP’ye!” sloganları ile kitleye yer yer eşlik ederken, yürüyüş güzergâhında pek çok farklı noktanın “TKİP” yazılamaları ile donatılması dikkat çekti.

Devrim Stadyumu’na gelindiğinde ise geleneksel “DEVRİM” yazısı için sahada işaret edilen alanlar boyu öğrenciler yerlerini almaya başladı. Bu sırada havai fişekler atıldı, halaylar çekildi, stadyumun dört bir yanı farklı öğrenci örgütlerinin pankartları ile donatıldı. Devrimci Güç, Mühendislik binası çatı katında meşalelerini yakarak pankart sallandırma eylemi gerçekleştirdi.

Havanın kararmaya yaklaşması ile birlikte yüzlerce öğrenci mumlarını yakarak DEVRİM yazısını ateşlediler. Ardından “Özgürlük”, “İsyan”, “Devrim” ve “Sosyalizm” gibi farklı şiarlarını haykıranlardan zılgıt çekenlere, kimisi zafer işaretleri kimisi havaya kalkık yumrukları ile yüzlerce öğrenci sahadan stadyuma doğru koşmaya başladı. Koşunun ardından “Yaşasın devrim ve sosyalizm!” sloganı kitlesel bir şekilde atıldı.

Daha sonra Grup Emeğe Ezgi “Çav Bella” marşı ile öğrencileri selamladı. Yüzlerce öğrenci ODTÜ DEVRİM Stadyumu’nda yumrukları havaya kalkık bir şekilde hep bir ağızdan Çav Bella Marşı’nı söyleyerek ODTÜ’nün devrimci mirasına sahip çıktıklarını gösterdi. Grup Emeğe Ezgi konserinin ardından Grup Abdal sahne alarak Devrim Yürüyüşü’nü selamladı. Coşkulu konserler sonunda geleneksel Devrim Yürüyüşü programı sonlandırıldı.

Kızıl Bayrak / Ankara

 

 

 

 

Devrimci tutsaklardan
1 Mayıs mesajları...

 

Merhaba Kızıl Bayrak emekçileri,

Enternasyonal proletaryanın birlik, mücadele ve dayanışma günü olan 1 Mayıs’ı proletarya sosyalizmine olan inanç ve bağlılığımızla kutluyoruz.

2015 1 Mayısı’nın Türkiye ve dünya işçi sınıfının sermaye sınıfına karşı mücadelesini sınıfa karşı sınıf, kapitalizme karşı sosyalizm perspektifiyle yükselteceği bir gün olması dileğiyle çalışmalarınızda başarılar diliyor, selamlarımızı iletiyoruz. Görüşeceğiz!..

Ercan Akpınar

Sincan Hapishanesi KDÖ

1 No’lu F Tipi C.İ.K. C-71 - Sincan / Ankara


***

Kızıl Bayrak çalışanlarının 1 Mayıs birlik, mücadele ve dayanışma gününü kutlar, mücadelelerinizde başarılar dilerim.

Cevdet Bayır

1 No’lu F Tipi C.İ.K. / Kocaeli

 
§