İçindekiler:

27 Ocak 2024
Sayı: KB 2024/02

Sınıf hareketi, seçimler ve bahar dönemi
Yerel seçimler ve reformist hayaller
"Yerli/milli" NATO'cular sadakat testini geçti
Kürt halkına karşı bitmeyen savaş ve kırılamayan irade
Sermaye devletinin "tetikçileri koruma" politikası
Kural ve kaide tanımaz keyfilik
Gerici-faşist rejimin suç dosyası kabarıyor!
Sarayın İBB Başkan Adayı açıklandı
"Mertçe" yapılan katliamlar.
Greif işgali izlememiz gereken yolu gösteriyor!
Solun MESS TİS süreciyle imtihanı
Sarp Tekstil'de yaşananlar ve ötesi!
Filistin sorunu ve direnişin sorunları
Irkçı-siyonizme sonsuz destek
Yemen'de zafer emperyalist saldırganların olmayacaktır!
Almanya anti-faşizmi "keşfediyor"!
Almanya eski kodlarına geri mi dönüyor?
"Kemiklerimizi kırabilirler ama direncimizi kıramazlar!"
"Çabamız kadın işçilerin mücadelesini büyütmek"
"Devrimi ve devrimci birikimimizi savunuyoruz"
Bu sayının PDF formatını download etmek için tıklayın

 

 

“Devrimi ve devrimci birikimimizi savunuyoruz”

 

TKİP dava tutsağı Onur Kara, TKİP VII. Kongresi’ni selamlayarak “Devrimi ve devrimci birikimimizi savunuyoruz” dedi. Komünist tutsak Onur Kara’nın 26 Aralık 2023 tarihinde Kızıl Bayrak’a gönderdiği faksı yayınlıyoruz…

Mücadele dolu bir yılı daha geride bırakıyoruz. Sermaye düzeninin onun adına dümeni elinde tutan dinci faşist iktidarın işçi ve emekçilere, toplumsal muhalefete, devrimci, sosyalist güçlere karşı dizginlerinden boşalan bir azgınlıkla saldırdığı zorlu bir yılı daha geride bırakıyoruz. Tüm kurum ve kuruluşlarıyla en ufak bir toplumsal meşruiyetini bile tüketeli epey zaman geçirmiş olan bir toplumsal düzenle karşı karşıyayız. Tüm alanlarda yaşadığı çürümeyi topluma da sirayet ettiren, ideolojik, ahlaki silahlarını tamamen tüketen bugüne kadar adeta bir şal işlevi gören en sıradan kural, kaide, yasaları da tamamen bir kenara atıp yalnızca çıplak zor aygıtıyla işleri kotarmaya çalışan haramilere özgü bir düzen içinde yaşıyoruz. İşte yüzyıllık tarihsel evrimi içinde burjuva cumhuriyetin gelip vardığı, varabildiği en “ileri” aşama bu olmuştur nihayetinde! Burjuva cumhuriyet aşıklarının tüm gözyaşlarına, düzenden proleter devrimci zeminde kopuşu gerçekleştiremeyenlerin yaşadığı onca travmaya rağmen olgusal gerçeklik budur maalesef!

Bu zehirli çürütücü atmosferde ayakta kalabilmek, umudu koruyabilmek, insanlık tarihinin ileri değer ve birikimlerini yarınlara taşıyabilmek sermaye düzenine karşı “sınıfa karşı sınıf” eksenli mücadeleyi örebilmekten, yaşatmaktan geçebilir ancak. İşçi ve emekçilerin hak mücadelelerinden, gençliğin gelecek mücadelesine, kadınların yaşam, eşitlik ve özgürlük mücadelesinden başta Kürt halkı olmak üzere ezilen, yok sayılan tüm toplumsal kesimlerin demokratik hak ve özgürlük mücadelesine kadar her alanda gerçekleşecek direnişler, toplumun iliklerine kadar ihtiyaç duyduğu taze havayı ve soluklanma imkanlarını sağlayacaktır. Ya mücadeleyle toplum, yenide hayat bulup canlanacak ya da sermaye düzeninin ve dinci faşist iktidarın yarattığı karanlık içerisinde zombileşen “hayatlara” kalacaktır.

Toplumumuzun ihtiyaç duyduğu böylesi bir mücadelenin öncülüğünü, ideolojik, programatik ve sınıfsal temeliyle yanıtlayabilecek yegane güç olarak sınıf devrimcilerinin “geçmişin devrimci birikimini geleceğe taşıyacaklarına” olan tam inancımla, yeni mücadele yılınızı kutluyor, çalışmalarınızda başarılar diliyorum.

“Devrimi ve devrimci birikimimizi savunuyoruz. Zor dönemin bilinciyle devrime hazırlanıyoruz!”

“İşçi sınıfı savaşacak, sosyalizm kazanacak”

TKİP dava tutsağı Onur Kara

Mektup adresi:

2 No’lu F Tipi Hapishanesi

C-70

Tekirdağ